697 401 6277

COCTAIL COFFEE

Γράφτηκε από τον 29 Δεκέμβριος 2014
COFFEE TIME
Κατηγορία: Κρύα κοκτέιλ με espresso illy
Συστατικά:
30cc espresso
20cc vodka
20cc Cointreau
50 ccκρέμα γάλακτος
10 παγάκια
Φλούδα πορτοκαλιού
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο shakerτη vodka, το Cointreauκαι τον πάγο και ρίξτε το μείγμα σ΄ ένα παγωμένο ποτήρι martini, απομακρύνοντας τον πάγο. Προσθέτετε τον espressoκαι καλύπτετε με κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη σε shaker. Γαρνίρετε με μία φλούδα πορτοκαλιού.
 
IRISH COFFEE
Κατηγορία: Κρύα κοκτέιλ με espress oilly
Συστατικά:
30cc espresso
60cc Irish whiskey
20ccκρέμα γάλακτος
2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη
Παρασκευή:
Ζεστάνετε το whiskeyκαι τη ζάχαρη κατευθείαν μέσα στο ποτήρι χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο ατμού. Προσθέτετε στη συνέχεια τον espresso. Χτυπάτε σε shaker ελαφρά την κρέμα γάλακτος και καλύπτετε (με τη βοήθεια αν χρειαστεί ενός κουταλιού). Γαρνίρετε με 2 κόκκους καφέ και λίγη σκόνη κακάο.
 
AMORE
Κατηγορία: Ζεστά κοκτέιλ με espressoilly
Συστατικά:
30cc espresso
60cc Amareto
20cc κρέμα γάλακτος
Παρασκευή:
Ζεστάνετε το Amareto, κατευθείαν μέσα στο ποτήρι χρησιμοποιώντας το ακροφύσιο ατμού. Προσθέτετε στη συνέχεια τον espresso. Χτυπάτε σε shaker ελαφρά την κρέμα γάλακτος και καλύπτετε (με τη βοήθεια αν χρειαστεί ενός κουταλιού). Γαρνίρετε με μαύρη ζάχαρη και κόκκους καφέ.
 
FREDDO NOTTE
Κατηγορία:Κρύος espresso
Συστατικά:
2 espresso illy
Λικέρκαφέ
4 παγάκια
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο blender τον espresso με το λικέρ και τα παγάκια. Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό ποτήρι.
Εναλλακτικά:
Αντί του λικέρ καφέ χρησιμοποιήστε Grand Marnierή Kahlua.
 
BEATRICE
Κατηγορία: Κρύα κοκτέιλ με espresso illy
Συστατικά:
30cc espresso
20cc vodka
20cc Grand Marnier
20cc κρέμα γάλακτος
10 παγάκια
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο shaker τη vodka,  το GrandMarnier και τον πάγο και ρίξτε το μείγμα σ’ ένα παγωμένο ποτήρι martini, απομακρύνοντας τον πάγο. Προσθέτετε τον espresso και καλύπτετε με κρέμα γάλακτος, ελαφρά χτυπημένη σε shaker. Γαρνίρετε με 2 κόκκους καφέ και λίγο σκόνη κακάο.
 
AFFOGATO
Κατηγορία: Κοκτέιλ με espresso illy και παγωτό
Συστατικά:
30cc espresso
2 μπάλες
Παγωτό βανίλια
Παρασκευή:
Σερβίρετε σε ποτήρι margherita 2 μπάλες παγωτό βανίλια. Περιχύνετε έναν espresso.
 
CHOCOLAT VIENNOIS
Κατηγορία: Ζεστές σοκολάτες
Συστατικά:
Σοκολάτα
Φρέσκο γάλα
Φρέσκια σαντιγύ
Παρασκευή:
Σερβίρετε ζεστή πυκνή σοκολάτα, που έχετε αναμίξει στον ατμό με γάλα, σε ποτήρι με λαβή. Καλύπτετε με παχιά στρώση σαντιγύ και γαρνίρετε με σκόνη κακάο.
Εναλλακτικά:
Προσθέτετε στην σοκολάτα έναν espresso, Grand Marnier και μία δόση σιρόπι Routin φουντούκι.

ESPRESSO COFFEE

Γράφτηκε από τον 29 Δεκέμβριος 2014
ESPRESSO
Συστατικά:
Φρεσκοαλεσμένος καφές
Ποσότητα: 7-7,5gr
Διάρκεια απόσταξης: 25-30 δευτ.
Θερμοκρασία νερού: 90ο C (194 F)
Πίεση: 9 ατμόσφαιρες (9 bar)
Κρέμα: 3-4 χιλιοστά πάχος, καστανό-κόκκινο χρώμα, που διαρκεί αρκετή ώρα
Σώμα: γεμάτο
Άρωμα: ζωηρό
Γεύση ισορροπημένη που διαρκεί για πολλή ώρα στον ουρανίσκο
Σημείωση: Η ιδανική ποσότητα espressoστο φλυτζάνι, είναι 25/30cc
 
RISTRETTO
Espresso illy σε μικρότερη ποσότητα από την κανονική
Συστατικά: espresso
Σημείωση: ιδανική ποσότητα 15-20cc
 
ESPRESSO DOPPIO
Δύο δόσεις espressoilly
Συστατικά: δύο δόσεις espresso
Σημείωση: μέγιστη ποσότητα 50/60cc
 
DECAFFEINATO
Espresso παρασκευασμένος από χαρμάνι illy χωρίς καφεϊνη
Συστατικά: espresso χωρίς καφεϊνη
 
MACCHIATO CALDO
Espresso illyμε μία κηλίδα ζεστό αφρόγαλα
Συστατικά: espresso ζεστό αφρόγαλα
 
CAPPUCCINO
Espresso illy normale σερβιρισμένοςσεφλιτζάνι του cappuccino με ζεστό αφρόγαλα
Συστατικά: espresso ζεστό αφρόγαλα
 
CAPPUCCINO VIENNESE
Espresso illy normale με ζεστό αφρόγαλα, γαρνιρισμένος με σαντιγύ και σκόνη κακάο
Συστατικά:
Espresso
Ζεστό αφρόγαλα
Σαντιγύ
Σκόνη κακάο
 
CAFFELATTE
Espresso με ζεστό γάλα και λίγο αφρόγαλα
Συστατικά:
espresso
φρέσκο γάλα
 
CAPPUCCINO CARAMEL
Συστατικά:
Διπλός espresso
Ζεστό αφρόγαλα
Φρέσκια σαντιγύ
Σιρόπι καραμέλας Routin
Παρασκευή:
Παρασκευάστε ένα διπλό espresso και προσθέστε πλούσιο δεμένο ζεστό αφρόγαλα, καλύπτοντας με στρώση από σαντιγύ. Διακοσμείτε με ραβδώσεις σιροπιού καραμέλας.
 
ESPRESSO FREDDO
Κατηγορία: Κρύος espresso
Συστατικά:
2 espresso illy
Πάγος
Ζάχαρησκόνη ή υγρή
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο bledder για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espressoμε πάγο (σε διπλή αναλογία απ’ αυτή του καφέ) και ζάχαρη. Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι.
 
CAPPUCCINO FREDDO
Κατηγορία: Κρύος espresso
Συστατικά:
2 espressoilly
Παγωμένο αφρόγαλα
Πάγος
Ζάχαρη σκόνη ή υγρή
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο bledder για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espresso με πάγο και ζάχαρη. Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι. Στη συνέχεια χτυπήστε στο blenderκρύο φρέσκο γάλα, μέχρι να γίνει πλούσιο και δεμένο αφρόγαλα και προσθέστε στο ρόφημα.
 

Recent Post

  • Γεωργία Νταγάκη
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΤΑΓΑΚΗ «…δε λέει η καρδιά να μάθει…» ΠΕΤΡΑ clubΤυρός Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 Ύστερα από την επιτυχημένη καλοκαιρινή της περιοδεία, τόσο με τις Sold Out συναυλίες ανά την Ελλάδα…
  • COCTAIL COFFEE
    COCTAIL COFFEE COFFEE TIME Κατηγορία: Κρύα κοκτέιλ με espresso illy Συστατικά: 30cc espresso 20cc vodka 20cc Cointreau 50 ccκρέμα γάλακτος 10 παγάκια Φλούδα πορτοκαλιού Παρασκευή: Χτυπήστε στο shakerτη vodka, το Cointreauκαι τον…
  • dodoni cream
    dodoni cream Γεύσεις Βανίλια Vanilla Σοκολάτα Chocolate Φράουλα Strawberry Φυστίκι Pistachio Καραμέλα Caramel Μπανάνα Banana Flavours Βανίλια με μπισκότα Cream & Cookies Καϊμάκι Kaimaki Παρφέ Βανίλια Parfait Vanilla Παρφέ σοκολάτα ParfaitChocolate
  • WINES
    WINES ΚΡΑΣΙΑ Ορεινός ΄Ηλιος ----- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ------ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ Απαλό κιτρινοπράσινο, με μια νύξη γκρι. Μύτη έντονη και ώριμη, με ιδιαίτερα αρώματα λεμονιού, πεπονιού και τριαντάφυλλου. Ισορροπημένο στόμα, με…

Recent Comments