ESPRESSO
Συστατικά:
Φρεσκοαλεσμένος καφές
Ποσότητα: 7-7,5gr
Διάρκεια απόσταξης: 25-30 δευτ.
Θερμοκρασία νερού: 90ο C (194 F)
Πίεση: 9 ατμόσφαιρες (9 bar)
Κρέμα: 3-4 χιλιοστά πάχος, καστανό-κόκκινο χρώμα, που διαρκεί αρκετή ώρα
Σώμα: γεμάτο
Άρωμα: ζωηρό
Γεύση ισορροπημένη που διαρκεί για πολλή ώρα στον ουρανίσκο
Σημείωση: Η ιδανική ποσότητα espressoστο φλυτζάνι, είναι 25/30cc
RISTRETTO
Espresso illy σε μικρότερη ποσότητα από την κανονική
Συστατικά: espresso
Σημείωση: ιδανική ποσότητα 15-20cc
ESPRESSO DOPPIO
Δύο δόσεις espressoilly
Συστατικά: δύο δόσεις espresso
Σημείωση: μέγιστη ποσότητα 50/60cc
DECAFFEINATO
Espresso παρασκευασμένος από χαρμάνι illy χωρίς καφεϊνη
Συστατικά: espresso χωρίς καφεϊνη
MACCHIATO CALDO
Espresso illyμε μία κηλίδα ζεστό αφρόγαλα
Συστατικά: espresso ζεστό αφρόγαλα
CAPPUCCINO
Espresso illy normale σερβιρισμένοςσεφλιτζάνι του cappuccino με ζεστό αφρόγαλα
Συστατικά: espresso ζεστό αφρόγαλα
CAPPUCCINO VIENNESE
Espresso illy normale με ζεστό αφρόγαλα, γαρνιρισμένος με σαντιγύ και σκόνη κακάο
Συστατικά:
Espresso
Ζεστό αφρόγαλα
Σαντιγύ
Σκόνη κακάο
CAFFELATTE
Espresso με ζεστό γάλα και λίγο αφρόγαλα
Συστατικά:
espresso
φρέσκο γάλα
CAPPUCCINO CARAMEL
Συστατικά:
Διπλός espresso
Ζεστό αφρόγαλα
Φρέσκια σαντιγύ
Σιρόπι καραμέλας Routin
Παρασκευή:
Παρασκευάστε ένα διπλό espresso και προσθέστε πλούσιο δεμένο ζεστό αφρόγαλα, καλύπτοντας με στρώση από σαντιγύ. Διακοσμείτε με ραβδώσεις σιροπιού καραμέλας.
ESPRESSO FREDDO
Κατηγορία: Κρύος espresso
Συστατικά:
2 espresso illy
Πάγος
Ζάχαρησκόνη ή υγρή
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο bledder για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espressoμε πάγο (σε διπλή αναλογία απ’ αυτή του καφέ) και ζάχαρη. Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι.
CAPPUCCINO FREDDO
Κατηγορία: Κρύος espresso
Συστατικά:
2 espressoilly
Παγωμένο αφρόγαλα
Πάγος
Ζάχαρη σκόνη ή υγρή
Παρασκευή:
Χτυπήστε στο bledder για περίπου 10 δευτερόλεπτα ένα διπλό espresso με πάγο και ζάχαρη. Σερβίρετε το περιεχόμενο σε ψηλό κωνικό ποτήρι. Στη συνέχεια χτυπήστε στο blenderκρύο φρέσκο γάλα, μέχρι να γίνει πλούσιο και δεμένο αφρόγαλα και προσθέστε στο ρόφημα.